Правильніше буде запитати, яка капуста БІЛЬШ корисніша. Адже і білокачанна, і пекінська, і брокколі — це все капуста. І всі вони мають свої «корисності».
Давайте будемо розбиратися!
Білокачанна капуста
Якщо завданням стоїть підняття імунітету, то білокачанна капуста кращий вибір! Вміст у ній вітаміну С вище, ніж в цитрусових. Ця капуста містить вітаміни В1, В2, РР, фолієву кислоту, солі калію, кальцій і фосфор.
Кольорова капуста
Ця капуста засвоюється організмом краще інших через порівняно невеликий вміст клітковини, яка подразнює слизову шлунка. Її широко застосовують в дитячому харчуванні і дієтичному столі при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Червонокачанна капуста
Вона жорсткіше білокачанної за структурою, тому не так сильно користується популярністю. Але в ній куди більше вітаміну С і білка, і зберігати її можна дуже довго. Вживають цей вид капусти для профілактики серцево-судинних захворювань.
Брокколі
Містить багато вітаміну С, РР, К, U, калію, фолієву кислоту, клітковину, бета-каротин, антиоксиданти. Брокколі- низькокалорійна і використовується в дієтичному харчуванні.
Савойська капуста
Не надто популярний вид через недовге зберігання і відносну дорожнечу. Але вона більш калорійна і містить гірчичні масла, корисні для людей похилого віку.
Пекінська капуста
Вона зберігає вітаміни протягом усієї зими, і є відмінним доповненням будь-якого столу в складі свіжих салатів.