Наші кухарі усміхнені та щирі. Вони приходять в професію з бажанням готувати смачні, корисні страви для дітей та отримують від роботи справжнє задоволення.

В продовження циклу публікацій про наших чудових дівчат-кухарів, знайомимо вас з Хлопко Яніною Миколаївною – завідуючою виробництвом у СЗШ№ 129 м. Дніпра. Це професіонал з великим досвідом роботи, людина з відкритим серцем та світлою душею, талановитий кухар, який завжди  прагне зростати у професії, якій присвячує всю себе.

Під її чуйним керівництвом кожного дня харчоблок працює як годинник — злагоджено і ефективно. Діти навчального закладу отримують смачні, сніданки, обіди, дякують за гарні страви.

Чому ви обрали професію кухаря?

Ще в ранньому віці мені привиділася ця професія і десь до 14 років прийняла рішення — я буду кухарем! І жодного разу не пошкодувала про свій вибір. Адже наша професія вважається однією з найщасливіших, а результати своєї праці ми бачимо відразу!

Що найцікавіше у Вашій роботі?

У кожне приготоване блюдо кухар вкладає не тільки вміння, але і частинку своєї душі. Людина, яка готує їжу для інших, не може бути злою! Тільки позитив! Адже їжа це не тільки джерело корисних речовин, але і гарного настрою.

Чи дозволяє Ваша професія розкрити творчі здібності, проявити себе?

Моя професія- це нескінченний розвиток. Коли твоя мета- робити гарні страви, ти безпосередньо залежиш від нескінченних викликів та експериментів. А готові страви- це як раз і є  плоди творчості всієї команди, яка довірилася тобі та  розділяє твій смак й підхід.

 Наскільки Ваша професія корисна і важлива?

Максимальна увага до деталей, організованість, сила волі, готовність оперативно вирішувати проблеми, вміння організувати колектив … І все це за умови, що ти стоїш по 10 годин на ногах, біля печей. Мене надихає, коли діти щасливі від наших страв! Коли вони ситі и вдячні, це завжди дарує посмішку до вух. І це почуття неможливо ні з чим порівняти.

Ваша професійна мрія

У професії я досягла всього, чого хотіла, але завжди хочеться більшого, адже світ не стоїть на місці. Нові технології, нові ідеї, завжди хочеться вдосконалюватися!

Поділіться, будь ласка, рецептом своєї улюбленої страви

Хочу поділитися з вами рецептом страви, яку ми розробили на базі нашої їдальні і успішно впровадили.

Салат «Яскравий»

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки
  • Помідори
  • Солодкий перець
  • Куряче філе відварене
  • Кукурудза консервована або заморожена
  • Сіль, рослинна олія, улюблена зелень – за смаком

Як готувати

1. Свіжі овочі миємо та нарізаємо соломкою.

2. Відварене та охолоджене куряче філе також нарізаємо соломкою.

3. Підготовані інгредієнти змішуємо та додаємо кукурудзу.

4. Солим, заправляємо рослинною олією, посипаємо рубаною зеленню.

Смачного!

Сподобалося? Тисніть лайк. Розкажіть друзям:
Дивіться також:
Лінія гарячого харчування СШ 47 міста Києва
Лінія гарячого харчування СШ 47 міста Києва
Про користь рису у дитячому харчуванні
Про користь рису у дитячому харчуванні
Готуємо для малечі із задоволенням!
Готуємо для малечі із задоволенням!
Готуємо страви родом з дитинства
Готуємо страви родом з дитинства